kyllingkjøttboller

Hjemmelagde kyllingboller med urtesmak

Utskrift

For 2-3 personer

 

Ingredienser

Kyllingboller (ca 10-12 stk)

Kjøttbollene kan alternativt stekes i stekeovn på bakepapir, 200 grader 10-15 minutter.

Tomatsaus

Slik gjør du: 

Kyllingboller
Finhakk urtene og ha dem i en rørebolle sammen med salt, pepper, løk, hvitløk, potetmel og havregryn. Tilsett kyllingfarsen og rør godt. Rør til slutt inn egget. La deigen hvile 5-10 minutter. Bruk en spiseskei til å forme form små kyllingboller. Stek dem i varm stekepanne med litt olje (ca 5 minutter) eller på stekebrett i ovnen, til de blir gylne. Husk å vende kjøttbollene under steking i ovnen. 

Dersom kyllingbollene skal brukes direkte - uten å koke videre i saus, bør du sjekke at de er ferdig stekt inni- dvs lyse og faste – ikke rosa/deigete.

Tomatsaus
Stek finhakket løk og hvitløk i en gryte til det er mykt og lett gyllent. Tilsett hakkede tomater, buljong og vann. La sausen koke noen minutter før du tilsetter de stekte kyllingbollene og finhakkede urter. La det hele koke i 5-10 minutter. Ønsker man mer av den gode sausen, må man gjerne doble mengdene med saus i forhold til oppskriften.

Serveres med fullkornsris eller -spaghetti, al dente og en frisk salat (evt lettkokt blomkål/brokkoli).

Ernæringskommentar: 
Med denne oppskriften, er det nesten like enkelt å lage kjøttbollene selv som å kjøpe ferdige. Forskjellen er at de må stekes lett før de puttes i sausen. 
Ingrediensene og krydderet i kjøttbollene kan justeres etter eget ønske og serveres med forskjellig typer sauser og tilbehør. Smaker godt!